Prinses Maxima Centrum

Jaarlijks krijgen circa 600 kinderen in Nederland kanker. Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen met kanker aan deze ziekte. Daarom namen ouders en zorgprofessionals meer dan tien jaar geleden het initiatief voor één nationaal kinderoncologisch centrum. Dat initiatief is uitgemond in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Een uniek Centrum waar alle hoog complexe zorg en research voor kinderen met kanker bij elkaar komt.

maxima centrum

Stichting Hulphond

stichting hulphond

Honderdduizenden jongeren in Nederland zijn angstig of onzeker, worden gepest, hebben gedragsproblemen, ontwikkelingsachterstanden of last van psychiatrische problematiek. Ook veel volwassenen lopen tegen beperkingen en vraagstukken aan, waarmee ze in reguliere therapieën of coachingstrajecten niet verder komen. Hulphond Nederland reikt al deze mensen de helpende hand door middel van dierondersteunde therapie en coaching. Met de unieke combinatie van een professionele therapeut en een zorgvuldig geselecteerd dier helpen wij mensen die anders vastlopen in het dagelijks leven. Dit kan het eerste antwoord op een hulpvraag zijn of een vervolg op eerdere behandeltrajecten.

IMC Weekendschool

Bij IMC Weekendschool maken leerlingen gedurende drie jaar kennis met verschillende beroepen en vakken. Alle De vakken worden gegeven door bevlogen professionals die vanuit hun passie de kinderen meenemen in hun wereld.

Dit schooljaar (2017-2018) werden de tweedejaars leerlingen van IMC Weekensdchool vestiging Zuidoost meegenomen in de wereld van het Theater. In drie zondagen namen de leerlingen een kijkje in de theaterwereld en doorliepen ze alle aspecten binnen het theater. Bijvoorbeeld de rol van rekwisieten, tekst, poëzie en tekst. En natuurlijk gingen ze zelf aan de slag!

Hieronder geven we graag een korte impressie van de uitdagende en creatieve lessen die we hebben meegemaakt!

Impressie van het vak ‘Theater’
Amsterdam Zuidoost
Schooljaar 2017-2018

imc weekendschool impressie