Stichting Overleven met Alvleesklierkanker

Support Casper, Stichting overleven met alvleesklierkanker

Jaarlijks krijgen ruim 3.000 Nederlanders de diagnose alvleesklierkanker te horen. Alvleesklierkanker is de op één na dodelijkste soort kanker. 93% van de gediagnosticeerde patiënten sterft binnen een half jaar. Iedere dag overlijden 8 tot 10 mensen aan deze vreselijke ziekte.

De campagne Support Casper is onderdeel van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker en bestaan sinds 2015. Het gezicht van de campagne is Prof. dr. Casper van Eijck, al 30 jaar als specialist verbonden aan het Erasmus MC, gerenommeerd chirurg en onderzoeker op het gebied van alvleesklierkanker en enorm betrokken bij zijn patiënten uit binnen- en buitenland.

Support Casper financiert wetenschappelijk onderzoek naar de ontwikkeling van innovatieve en effectieve behandelmethoden van alvleesklierkanker, zoals het onderzoek naar verschillende oncolytische virussen in combinatie met immunotherapie.

Daarnaast zorgt Support Casper voor een grotere bewustwording voor deze ernstige vorm van kanker door mensen te informeren, vraagt in de media aandacht, organiseert publieksactiviteiten en stimuleert de omgeving van patiënten en/of nabestaanden om acties te organiseren voor Support Casper en ondersteunt hen daarbij zo goed mogelijk.